actueel Arbovisie Opleiding en Advies

MVO wijzer

Vanaf heden kunnen wij ook begeleiden tot certificatie ..
Lees meer »

VCU begeleiding en zorgsysteem

Wat is een VCU-zorgsysteem?
Een VCU-zorgsysteem is een systeem waarmee uitzend- en detacheringbureaus gestructureerd vorm kunnen geven aan hun beleid op het gebied van arbozorg, waardoor zij beter in staat zijn relevante processen in de organisatie te beheersen en continue te optimaliseren.

De implementatie van een VCU-zorgsysteem
Ten behoeve van de implementatie van een VCU-zorgsysteem dient er conform de VCU-norm (Veiligheids Checklist Uitzend- en detacheringbureaus) een handboek te worden opgesteld ­met daarin opgenomen procedures, werkinstructies en standaarddocumenten, welke betrekking hebben op de relevante processen in de organisatie. Vervolgens dient eenieder in de organisatie de inhoud van dit handboek in de praktijk toe te passen, de zogenaamde implementatie ervan.

Middels een VCU-certificaat is een uitzend- dan wel detach­eringbureau in staat aantoonbaar te maken dat zij werkt conform de VCU-checklijst. ­

Het VCU-certificaat is in eerste instantie bedoeld voor uitzend- en detacheringbureaus die personeel uitzenden naar:

  • Opdrachtgevers die VCA- respectievelijk VCU-certif­icering opleggen;
  • Organisaties met een VCA-certificaat.

Waarmee kan ArboVisie b.v. u van dienst zijn?
U kunt bij ons terecht voor alle aspecten met betrekking tot een VCU-zorgsysteem. Hierbij valt te denken aan het opstellen van het complete VCU-zorgsysteem, opleidingen, etc. U kunt er voor kiezen om het gehele certificeringstraject bij ons onder te brengen of slechts een gedeelte ervan.
ArboVisie b.v. heeft ruime ervaring in vrijwel alle voorkomende branches.

De mogelijkheden en de investering
Indien u geïnteresseerd bent in de mogelijkheden en de investering inzake een VCU-zorgsysteem, nodigen wij u gaarne uit om contact met ons op te nemen voor een nadere toelichting en/of het aanvragen van een offerte, dit alles uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend.

Reageer nu door het invulfor­mulier in te vullen!

­