actueel Arbovisie Opleiding en Advies

MVO wijzer

Vanaf heden kunnen wij ook begeleiden tot certificatie ..
Lees meer »

Cursus BVCA Basisveiligheid en examen

De cursus BVCA Basisveiligheid heeft tot doel kennis en vaardigheden te verschaffen in arbeidsomstandigheden op de werkplek waardoor men veilig leert te werke­n. ArboVisie levert VCA boeken die worden gebruikt bij de cursus en in-company trainingen.
De opleiding is bestemd voor operationele medewerkers in risicovolle beroepen zoals de sectoren bouw, industrie, constructie, etc. welke niet hoger in functie zijn dan meewerkend voorman. Voor organisaties die het VCA*/**-certificaat willen behalen is ­éé­n van de criteria dat alle medewerkers tot en met de functie van meewerkend voo­rman in het bezit moeten zijn van een geldig diploma "BV­CA Basisveiligheid".

Vooropleiding
Er is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk.

Inhoud van de BVCA Basisveiligheid cursus

De BVCA Basisveiligheid cursus is gericht op de praktijk. Tijdens de cursus wordt zoveel mogelijk op de praktijk van de cursusdeelnemers inges­peeld. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal oefenopgaven. Ter voorbereiding op het examen wordt een proefexamen gemaakt. In overleg kan het cursusprogramm­a eventueel worden afgestemd op specifieke behoeften van de opdrachtgever.

Het BVCA cursuspakket bestaat uit:

  • Cursusmateriaal;
  • Theorieles door docent;
  • Proefexamen;
  • Examen (en bij voldoende resultaat een diploma).

Het is ook mogelijk een zelfstudiecursus te volgen. Het zelfstudiepakket bestaat uit:

  • Cursusmateriaal;
  • Proefexamen;
  • Examen (en bij voldoende resultaat een diploma).

Deelnemers ontvangen na positief resultaat van het examen het diploma "BVCA Basisveiligheid", het diploma is 10 jaar geldig.

Duur ­
3 avonden van 3 uur met aansluitend examen, of ééndaagse cursus met aansluitend examen. De zelfstudiecursus is geheel naar eigen indeling en is niet aan een tijdslimiet gebonden.

Locatie
Mogelijkheden door geheel Nederland of In-Company (niet van toepassing op de zelfstudiecursus). ­

De mogelijkheden en de investering

Indien u geïnteresseerd bent in de mogelijkheden en de investering inzake de cursus "­BVCA Basisveiligheid", nodigen wij u gaarne uit om ­contact met ons op te nemen voor een nadere toelichting en/of het aanvragen van een offerte, dit alles uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend.

Reageer nu door het invulformulier in te vullen!
Voor opgave voor deze cursus: vul het informatiefo­rmulier in.