actueel Arbovisie Opleiding en Advies

MVO wijzer

Vanaf heden kunnen wij ook begeleiden tot certificatie ..
Lees meer »

VIL – VCU Veiligheid voor Intercedenten Leidinggevenden

De cursus Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden (VIL-VCU) heeft tot doel kennis en vaardigheden te verschaffen in arbeidsomstandigheden op de werkplek, het leiding geven aan veilig werken en de motivatie van medewerkers hieromtrent. De cursus bevat alle elementen uit de cursus Basis Veiligheid, aangevuld met relevante lesstof voor de intercedenten en leidinggevend­en.

Bestemd voor
Alle intercedenten en leidinggevenden werkzaam bij een uitzendbureau, welke risicovolle beroepen uitzenden/detacheren in sectoren zoals de bouw, industrie, constructie etc. Voor organisati­es die het VCU-certificaat willen behalen is één van de criteria dat alle intercedenten en leidinggevenden in het bezit moeten zijn van het geldige diploma "Veiligheid voor Intercedenten en leidinggevenden VIL-VCU"

Vooropleiding
Geen specifieke vooropleiding vereist.

Inhoud van de VIL - VCU cursus

De cursus is gericht op de praktijk. Tijdens de cursus wordt zoveel mogelijk op de praktijk van de cursusdeelnemers ingespeeld. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal oefenopgaven. Ter voorbereiding op het examen wordt een proefexamen gemaakt. In overleg kan het cursusprogramma eventueel zoveel mogelijk worden afgestemd op specifieke behoeften van de opdrachtgever.

Het cursuspakket Veiligheid voor Intercidenten en Leidinggevenden (VIL-VCU) bestaat uit:

  • Cursusmateriaal;
  • Theorieles door docent;
  • Proefexamen;
  • Examen (en bij voldoende resultaat een diploma).

Het is ook mogelijk een zelfstudiecursus te volgen. Het zelfstudiepakket bestaat uit:

  • Cursusmateriaal;
  • Proefexamen;
  • Examen (en bij voldoende resultaat een diploma).

Deelnemers ontvangen na positief resultaat van het examen een diploma. Het diploma is 10 jaar geldig.

Duur
5 avonden van 3 uur met aansluitend examen, of een 2 daagse dagcursus met aansluitend examen. De zelfstudiecursus is geheel naar eigen indeling en is niet aan een tijdslimiet gebonden.

Locatie
Mogelijkheden in geheel Nederland of in-company (niet van toepassing op de zelfstudiecursus).

De mogelijkheden en de inv­estering inzake VIL-VCU (Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden)

Indien u geïnteresseerd bent in de mogelijkheden en de investering inzake de cursus "Veiligheid voor Intercedenten en leidinggevenden VIL-VCU" nodigen wij u gaarne uit om conta­ct met ons op te nemen voor een nadere toelichting en/of het aanvragen van een offerte, dit alles uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend.

Reageer nu door het invulformulier in te vullen!
Voor opgave voor deze cursus: v­ul het informatieformulier in.