actueel Arbovisie Opleiding en Advies

MVO wijzer

Vanaf heden kunnen wij ook begeleiden tot certificatie ..
Lees meer »

VOL – VCA Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden

De VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden) en VCA cursus heeft tot doel kennis en vaardigheden te ­verschaffen in arbeidsomstandigheden op de werkplek, het leiding geve­n aan veilig werken en de motivatie van medewerkers hieromtrent. De cursus bevat alle elementen uit de cursus Bas­is Veiligheid, aangevuld met relevante lesstof voor de operationeel leidinggevenden.

VOL en VCA certifcaat en examen bestemd voor Operationele leidinggevenden

Alle operationele leidinggevenden in risicovolle beroepen zoals de sectoren bouw, industrie, constructie etc. welke hoger in functie zijn dan meewerkend voorman. Voor organisaties die het VCA */**-certificaat willen behalen is één van de criteria dat alle medewerkers hoger in functie dan meewerkend voorman in het bezi­t moeten zijn van het geldige diploma "Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VOL-VCA ".

Vooropleiding
Geen specifieke vooropleiding vereist.

Inhoud van de VOL - VCA cursus

De cursus Veiligheid voor Operationeel Leidingge­venden (VOL - VCA) is gericht op de praktijk. Tijdens de cursus wordt zoveel mogelijk op de praktijk van de cursusdeelnemers ingespeeld. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal oefenopgaven. Ter voorbereiding op het examen wordt een proefexamen gemaakt.
In overleg kan het cursusprogramma eventueel zoveel mogelijk worden afgestemd op specifieke behoeften van de opdrachtgever.

Het cursuspakket bestaat uit:

  • Cursusmateriaal;
  • Theorieles door docent;
  • Proefexamen;
  • Examen (en bij voldoende resultaat een diploma).

Het is ook mogelijk een zelfstudiecursus te volgen. Het zelfstudiepakket bestaat uit:

  • Cursusmateriaal;
  • Proefexamen;
  • Examen (en bij voldoende resultaat een diploma).
  • Deelnemers ontvangen na positief resultaat van het examen een diploma. Het diploma is 10 jaar geldig.

Duur
5 avonden van 3 uur met aansluitend examen, of een 2 daagse dagcursus met aansluitend examen. De zelfstudiecursus is geheel naar eigen indeling en is niet aan een tijdslimiet gebonden.

Locatie
Mogelijkheden in geheel Nederland of in-company (niet van toepassing op de zelfstudiecursus).

De mogelijkheden en de investering inzake VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden) – VCA

Indien u geïnteresseerd bent in de mogelijkheden en de investering inzake de cursus "Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VOL-VCA" nodigen wij u gaarne uit om contact met ons op te nemen voor een nadere toelichting en/of het aanvragen van een offerte, dit alles uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend.

Reageer nu door het invulformulier in te vullen!
Voor opgave voor deze cursus: vul het informatieform­ulier in.